Diplomatervek végső beadása




Kedves Hölgyek ,Urak!
FONTOS!
A tanszéki adminisztrációnál a DIPLOMAVÉDÉS DOSSZIÉBA feliratkozva kérem jelentkezzetek be védésre !
A diplomatervek végső leadása és a védések időpontjának végleges beosztása a következő időpontok alapján történik.

A DIPLOMATERVEK VÉGSŐ BEADÁSA (osztatlan):
 
2017. január 9. (hétfő) 9.00-12.00h _K. 274

A kari ütemtervben jelölt határidőre a tanszék nem kéri a terv végleges, nyomtatott beadását.
A beadási napon a tervet nyomtatott formában, lépték nélküli A/3 méretben kell bemutatni. A bemutatott tervnek tartalmilag és formailag is hiánytalanul a komplett építészeti munkarészeket kell tartalmaznia:
- átnézeti helyszínrajz
- szűkebb környezetet mutató helyszínrajz
- helyszínrajz
- a környezetet bemutató tablók
- összes eltérő szint alaprajza
- a megértéshez szükséges metszetek, de legalább két eltérő szögben felvett metszet
- 50-es léptékű metszetek
- összes homlokzati rajz
- építészeti részletrajzok (csomópontok).
Meglévő épület átalakítása, bővítése esetében a meglévő épület 200-as léptékű felmérési rajzai is bemutatandók. A fenti rajzokat kompletten, azaz legalább a 100-as lépteknek megfelelő műszaki mélységgel, a szükséges feliratokkal, bútorozással, rétegrendekkel, kótákkal, stb. kell bemutatni. A terv mindegyik lapján szerepeljen a diplomaterv felirat, a hallgató neve, s a diplomaterv témája - a konzulens nevét nem szabad feltüntetni.
A látványtervek, makett, szakági munkarészek bemutatása nem kötelező, ezeket elegendő a védéskor bemutatni.(Ellenben az opponensi véleményhez,a terv megértéséhez célszerű a kijelölt opponens rendelkezésre bocsátani ezek egy részét!)

Kizárólag csak a hiánytalanul bemutatott diplomaterveket a tanszék minőségileg értékeli, s a megfelelőnek tartott tervek készítőit lejelenti a Dékáni Hivatalnak, ill. beosztja az egyik védési napra. Az opponenciáknak a védés előtt legalább egy nappal kell a tanszékre megérkezniük az info@lako.bme.hu címre.
Az opponenseket a tanszék jelöli ki, kéri fel!

Az ALÁÍRÓ LAPOT nem kell ,csak a védésen bemutatni! 

A DIPLOMATERVEK VÉDÉSI NAPJAI
Tanszékünkön 2017.január 20-27. között  
9.00 h–tól a
K. 274. teremben kerül sor a védésekre. 

A diplomaterv bemutatása vetített prezentációval történik.A vetített anyag mellett kötelezően nyomtatott dokumentációt is kell készíteni,melyet a rendelkezésre álló paravánokra kell kihelyezni. A paravánok méretét  tablók tervezésénél,méretezésénél vegyétek figyelembe!Paraván mérete: 170 cm széles x 190 cm magas,4-5-fér el a teremben,ezen a felületen kell elhelyezni az összes bemutatandó tablót.
FIGYELEM!
A vetített prezentáció nem azonos a nyomtatott tervlapok vetítésével!ennek tartalmát, részleteit építész konzulensekkel  pontosítsátok!
A tanszéken január 13-20 között rendelkezésre áll laptop és projektor.Kérjük ezen teszteljétek a vetített anyag felbontását, helyes vonalvastagságokat,stb.Aki hangosítást kér, jelezze a védés előtt 1 nappal.
(A védésre a tervet léptékhelyes nyomtatásban kell elhozni. A szakági munkarészeket A/4 nagyságú füzetben kell bemutatni. A diplomatervből 2 pld. A/3 nagyságú, lépték nélküli összefűzött portfólió készítendő, melyek a bizottság munkáját segítik, ebből egy példány a védés után a tanszéken marad.
A portfóliót pdf formátumban,CD-n 1 pld-ban a tanszéken le kell adni archiválás céljából.
A kijelölt védési nap megváltoztatása, elhalasztása nem kérhető, ha a hallgató a kijelölt védési napon a védések kezdetekor nem jelenik meg, vagy a tervét nem mutatja be, csak a következő szemeszterben védhet.)


Vincze László dla tantárgyfelelős 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése