Komplex1 és diplomázó hallgatók számára felkínált féléves feladatok



Időpont: 2014. 02. 10-én hétfőn_11.00 -12.00 óra

Helyszín: Lakó Tanszék_K 274


A felajánlott helyszínekre, a javasolt programokkal Terézváros Főépítészi Irodája és a tanszékünk is kísérletező jellegű, innovatív terveket, ötleteket remél tőletek.

Téma/helyszín   
1. A volt kormányzati negyed, a Podmaniczky utca menti, a Nyugati pályaudvar /Liszt F. tér és a Ferdinánd híd által határolt/ átmeneti hasznosítási területe, amelyre tervezett és meglévő épületek felhasználásával rekreációs – szabadidős - sport tevékenység kialakítására várunk elképzeléseket.
2. Podmaniczky u. /Ferdinánd híd - Bulcsú u. – Dózsa Gy. u. által határolt/ szűk, átmeneti hasznosítási területén ideiglenes építmények telepítése/tervezése lenne a feladat. Alternatívák, javaslatok: hajléktalanszálló, vagy startup cégek bérirodái+ lakóhelyei.
Feladat ismertetése
Meghívott vendégelőadónk: Hartvig Lajos DLA /vez. tervező, Bánáti + Hartvig Építész Iroda/
Bemutatjuk a helyszínt, az eddigi elképzeléseket, a meglévő terveket, az anyagokat, amelyből dolgozni lehet. Kérdezzetek + beszéljünk róla, hogy ki, miért választaná szívesen a felajánlott feladatot!
Helyszíni bejárás: Matus István /főépítésszel/ és Bagi Borival 13-án, csütörtökön /pontos időpontot hétfőn egyeztetünk veletek/.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Témához kapcsoló esemény, amire feltétlenül menjetek el!
Adaptív város 2. Nyugati Grund beszélgetés: 2014. február 6. csütörtök, 18-20 óra
A Nyugati pályaudvar, Podmaniczky utca és Ferdinánd híd által határolt terület és a rajta található épületek évek óta állnak kihasználatlanul. A hosszútávú fejlesztések elindításáig tartó átmeneti időszak lehetőséget adhat a területben rejlő adottságok megismerésére és közösségi, helyi értékteremtésre. Az eseményen Finta Sándor (Budapest Főépítésze), Matus István (Terézváros Főépítésze) és Szőllőssy Balázs (Lakatlan_Töltsd újra! civil pályázó) ismerteti a Nyugati Grund átmeneti hasznosítására vonatkozó elképzeléseit, majd további lehetőségéről beszélgetünk civil és önkormányzati szereplőkkel, érdekeltekkel.
Helyszín: Rögtön jövök! Projekt Galéria (V. ker. Kossuth Lajos u. 14-16.)

Linkek:
http://epiteszforum.hu/nyugati-grund-bejaras-otleteles-beszelgetes
http://urbanista.blog.hu/2014/01/23/megneztuk_mi_van_a_kormanyzati_negyed_helyen_hat_eve_lakatlanul_pusztul_otleteket_varnak_az_ideiglen


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése