Design Diploma 2015


SAJTÓKÖZLEMÉNY

2 millió forint értékű pályakezdési támogatás diplomázó dizájnereknek a Hellodesigntól


2015. június 25. Budapest
Összesen 2 millió forintnyi szolgáltatással és izgalmas nyereményekkel segíti a pályakezdő alkalmazott művészeket a Hellodesign tehetségtámogató programja. A cél, hogy a kooperáció üzleti sikerré kovácsolja a tehetséget.
A kortárs magyar alkalmazott művészet anyahajója, a Hellodesign.hu idén harmadszorra szervezni meg Diploma Design Diploma programját a friss diplomás magyar iparművészek számára.

“Évek óta tapasztaljuk, hogy világszínvonalon alkotó tehetségek kerülnek ki a hazai design intézetekből, azonban a szerény ismertség valamint a kommunikációs hiányosságok miatt az alkotók legtöbbször nehezen találnak rá a sikerhez vezető útra.” - mondta Márk Marcell, a program vezetője.

Ennek a helyzetnek az orvoslására jött létre a Design Diploma 2015 program, mely magyar és angol nyelvű publikálással, kiállításon való bemutatással, ebook kiadásával, interjúval készítéssel illetve szakirodalommal támogatja azokat a végzősöket, akik diplomájukkal neveznek a programra. A diplomákat hat kategóriában - építészet, divat, grafika, fotó, mozgókép és tárgytervezés - nyújthatják be a végzősök.


A beérkező anyagokat szakmai zsűri bírálja el, melynek tagjai:

- Anda Emília divattervező

- Cosovan Attila formatervező művész

- Magyarósi Éva képzőművész és animációs rendező

- Ördögh László tervezőgrafikus

- Telek Balázs fotográfus

- Z. Halmágyi Judit építész


Jelentkezési határidő: 2015. július 20., 24:00 éjfél


Részletek és jelentkezés a program honlapján:

www.hellodesign.hu/designdiploma


Sajtókapcsolat és további információ:

Márk Marcell, programigazgató

marcell.mark@hellodesign.hu

+36 20 590 9950



Mi is a Hellodesign?
A Hellodesign.hu online magazin célja a magyar design kultúra fejlesztése, a tehetségek támogatása, regionális kitekintés biztosítása és egyben a térség vérkeringésébe való aktív bekapcsolódás. Ennek érdekében bemutatja a kortárs magyar és regionális iparművészet területén születő legjobb alkotásokat, a célok elérését szolgáló projekteket szervez, kapcsolatokat épít külföldi társszervezetekkel, hazai partnerként részt vesz nemzetközi design projektekben és segíti a magyar tervezők nemzetközi megjelenését.

Weboldal: www.hellodesign.hu

Facebook: www.facebook.com/hellodesign.hu

Pinterest: www.pinterest.com/hellodesignpins

Google+: plus.google.com/+HellodesignHu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése